DESPRE NOI

Motto:
„…Caci numai artistul face lumea prezenta si numai expresia salveaza lucrurile din irealitatea lor fatala „

Draga fiinta ca si mine,

N-o sa te intreb ce te doare ori ce te face nefericit si nici cum ai primi vestea opririi miscarii de rotatie a Pamintului si inceperii unei rotatii inverse a lui. Desi n-ar suna rau,nu,desigur ca nu vom intineri,ca-n SF-uri,dar,imagineaza-ti ca ne-ar prinde dansind,in timp ce-ti soptesc eu,la ureche,pasii…pe Pamint. Vezi? Deja incepem sa indulcim vestile,oricare ar fi ele.

O sa te intreb,insa,ce-ai zice daca ti-as propune niste exercitii simple,de fericire? De exemplu,sa te iau de mina si sa te fac sa rizi? Ai sa spui ca acesta e deja un exercitiu de mintuire. Dar stii ce? Pot face asta,macar pentru ca imi doresc sa incerc! Apoi poti invata si tu,ca-n afacerile piramidale,sa-i faci pe altii sa rida,fara,insa,sa-i fortezi,evident,la nimic.

Nu sint psihiatru,nu te speria,n-o sa-ti spal creierul cu pilule contrafacute,cel mult,ca pe o harta,as putea sa-ti intensific,cromatic,destinatii pe care s-ar cere sa le vizitezi,macar in viata asta. Iar,de drumul pina acolo,ma voi ocupa tot eu. Voi fi ghidul tau de alt fel de calatorie,iata,fara a fi,insa,Buricul Pamintului,cu rotatia de acum ori cea inversa… Deja te-am facut sa surizi si nici macar nu ti-am spus ce mai stiu sa fac!

Fiinta scumpa,pina sa ajung parte din singele tau,mi-as dori sa stii ca vom evolua impreuna,dintr-un anumit punct,tu invatind ce stiu eu,eu privindu-te,ulterior,cum,fara urme de grimase fortate,te vei bucura din toata inima de rezultat. Iata schimbul!

Te-a vizitat,vreodata,o liniste vasta,pe care ti-ai fi dorit sa dansezi,dar nu aveai habar cum?

Te-a invitat cineva,drag tie,la dans,iar tu l-ai refuzat,stinjenit de miscarile stingace,infiorindu-te ca asta a fost,poate,prima si ultima ocazie?

Stii,pesemne,ca sint clipe in care nu poti schimba muzica,doar pentru ca tu nu stii sa dansezi in stilul dictat,oarecum,de ea si nici timpul nu mai raspunde ” prezent ” ,la rechemare,iar nu o data,in intimitatea ta,te-ai intrebat, ” eu de ce nu pot? ” Apoi,prelungirea vietuirii noastre,pe alocuri,teribil de banale,se mai intinde inca si mai mult.

Vino la mine,inainte ca toate acestea sa se intimple,deci inainte ca Pamintul de sub noi s-o ia invers,vino sa ne jucam,sa te joci pe orice muzica,oriunde,fara teama supunerii la judecata a exprimarii tale,de catre ceilalti. Fii tu si atunci cind dansezi pe liniste,fii tu si atunci cind dansezi pe muzica,pe orice muzica!

Eu te invat tango,tu iti alegi costumele,eu te invat zumba,flamenco,cha-cha-cha,tu te uiti deja dupa locurile unde aceste stiluri s-au inventat si stii ca ajungind cindva acolo,vei putea fi admirat ca un semen de-al lor,intr-ale dansului.Secretul e ca deja tu vei sti sa te exprimi in mult mai multe feluri,oriunde iti va fi dat sa ajungi.

Apoi,ca-n jocurile pe calculator,trecem la ” next level „,construim adevarate show-ri,pe care le organizam inclusiv in hotelurile in care locuiesti,temporar,prin drumurile tale,oriunde.

Te pot reprezenta la serate,baluri,petreceri exclusiviste,in calitate de impresar,de suflet,inclusiv!

Te scot din ale tale,macar de doua ori pe saptamina,pentru restul vietii amindurora,fara interventii chirurgicale,poate doar afective,iar pentru asta vom fi mindri amindoi.

Pe principiul, „Nu-mi ajunge tot ce este/ Caut vesnic o poveste ” ,te pot instrui in ale artei conversatiei,te invat sa te joci cu texte semnate de altii,ca si cum ar fi inventate,pe loc,de tine,rostite armonios,fara nevoia ghilimelelor,intr-atit de bine,incit ceilalti se vor minuna,dupa ce le vei fi divulgat deja ca doar interpretarea iti apartine,de ceea ce ai devenit. Si nu exista virsta pentru asta. Caci asa cum eu te iau de mina pe tine,tu-ti poti lua copilul si copiii,inserindu-le ideea ca,timpul liber,dincolo de orice,se petrece cu…Arta.

Ah,am uitat sa ma prezint : Lui’s Arts – Casuta cu povesti,rostite pe toate ritmurile de dans,din lume!